EXCLUSIV Bawab: ”Contra este cel mai bun lucru care i se putea întâmpla lui Dinamo”


Tha’er Bawab a acceptat să vorbească într-un interviu exclusiv pentru doardinamo.ro despre situația sa la clubul din Ștefan cel Mare. El a fost de două ori rezervă  în acest sezon, cât timp Albin nu a fost apt nici să fie pe banca de rezerve, cu Juventus și FC Botoșani.  Acesta nu este supărat pe antrenorul lui Dinamo. Din contră, își recunoaște greșelile, chiar dacă decizia lui ”Guriță” nu îl lasă să doarmă noaptea. Atacantul a semnat pe 31 ianuarie 2017 un contract până în vara lui 2018 și până în acest moment are doar 228 de minute jucate în tricoul ”câinilor”, toate în sezonul trecut.

-Tha’er, ce s-a întâmplat de fapt? În pregătire n-ai fi zis că antrenorul nu se va baza pe tine…

Da, așa este. M-am pregătit bine, am încercat să-i demonstrez lui Mister că încă sunt bun, că mă pot să fiu fizic foarte bine. El are dreptate că atunci când am venit eu nu eram bine pregătit. Din păcate, nu a fost să fie. Mă gândesc că îi preferă și are încredere în alți jucători și asta este, se întâmplă.

-Tu erai singurul jucător din lotul lui Dinamo care aveai goluri marcate în competițiile europene și totuși nu ai fost inclus nici în lot. Se putea face mai mult?

Sincer, ultima dată când am fost în preliminariile Europa League a fost foarte bine pentru mine, atunci am marcat și în tur și în retur cu Mainz și ne-am calificat. Apoi cu Austria Viena n-am reușit să mergem cu Gaz Metan mai departe. E clar că la București în prima repriză i-am respectat prea mult pe Bilbao sincer, repriza a doua a fost complet controlată de noi, am avut și ocazii de gol, am marcat. După impresia pe care am lăsat-o toți visam să ne calificăm. Dar din păcate nu a fost să fie.

-Cum te-ai simțit când ai văzut că ești singurul jucător care nu ai făcut deplasarea în Spania?

Este foarte ciudat că nu am reușit să particip la dubla cu Athletic Bilbao, era foarte important pentru mine pentru că atât eu, cât și Dinamo, veneam după o lungă perioadă de absență în această competiție. Sincer, mi-a fost și greu să dorm! Dar nu puteam să fac nimic. Mi-a fost mai mult ciudă că nu puteam să fac nimic. Dar trebuie să precizez ceva. Ei mi-au spus că pot să merg. Eu am ales să nu o fac pentru că soția mea este însărcinată și se simțea rău și am preferat să rămân alături de ea dacă tot nu aveam nicio șansă să fiu în lot.

-Care este relația ta cu Cosmin Contra?

Cu Cosmin am o relație bună, nu pot să spun nimic rău de el, am încercat, am vorbit cu el, să văd ce vrea, ce gânduri are. La vârsta mea simt când un tehnician are încredere în mine. Relația trebuie să fie în teren, să te bage și apoi tu trebuie să demonstrezi. Dar eu nu am avut această șansă. El a venit și a vorbit cu mine după ce au venit alți jucători (n.r. Juan Albin) și pentru asta îl respect foarte mult și ca persoană și ca antrenor. Mi se pare un tehnician excelent și venirea lui la Dinamo este cel mai bun lucru care i s-a putut întâmpla acestui club. În afara faptului că a avut rezultate el este foarte apropiat de jucători și pentru noi asta este foarte important. În plus, poate e și vina mea, că sunt un jucător mai ”special”.

-S-a scris și că ai fi în această situație pentru că ai unul dintre cele mai mari salarii din lot, 9000 de euro…

Eu nu cred că asta este problema, pentru că am fi putut discuta despre asta cu cei din club, cineva m-ar fi chemat. Este clar că eu caut să plec după situația asta neplăcută. Nu pot să-mi permit la 32 de ani să stau să nu joc. Încerc să-mi găsesc undeva unde să fie bine.

-Te-am văzut că trăiești la maximum meciurile lui Dinamo și că ești foarte bucuros când echipa câștigă…

Sunt foarte bucuros când Dinamo câștigă, colegii mei nu sunt de vină că eu sunt în situația asta, eu sunt alături de ei cu tot ce pot. M-am împrietenit cu cei care vorbesc spaniola, nevestele de asemenea, și e clar că o să-mi pară rău că voi pleca din punctul asta de vedere. Dar asta este meseria noastră, n-ai ce să faci.

-Crezi că a contat și faptul că ai fost și jucătorul celor de la FCSB?

Sper din tot sufletul că nu a contat faptul că am trecut pe acolo. Ei știau asta, m-ai ales în situația în care m-au luat, eu eram aproape să semnez un alt contract dar am decis să vin aici pentru Dinamo, că e un club mare.

-Ai un mesaj pentru suporterii lui Dinamo?

Mesajul meu este că regret foarte mult că nu am putut să le arat ce fel de jucător sunt. Să fac lucrurile pe care le-am făcut împotriva lor când eram la Craiova sau la Mediaș. Îmi pare rău că nu am putut să le ofer ceea ce merită pentru că sunt niște suporteri minunați, o asemenea galerie își dorește orice echipă. Nu vreau să pară un mesaj de despărțire pentru că încă nu am plecat și dacă va fi să se întâmple o minune și să mi se dea o șansă sper să le arat de ce sunt în stare.

-->
Previous Meci între prieteni: ”Să putem să bem un pahar de vin după meci”
Next Echipele de start pentru CFR Cluj-Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *