Bani, salvator! Dinamo e în grupele Cupei


Între două meciuri dificile de campionat, cu Petrolul și Rapid, Dinamo a avut meci în play-off-ul Cupei României. Duelul cu Metaloglobus s-a jucat la Târgoviște, pe noul stadion al Chindiei. Ovidiu Burcă a trimis din primul minut 11 jucători diferiți față de meciul cu Petrolul, iar Dinamo s-a impus foarte greu, scor 2-1.

Antonio Cruceru a avut primul șut al meciului, în minutul 6, peste poarta lui Dujmovic. Bogdan Vlad a tras chiar mai sus decât colegul său, în minutul 19. Tot atunci, Ricardo Grigore a acuzat dureri la un picior și a fost înlocuit cu Homawoo. Dujmovic le-a dat emoții colegilor, când a dat o „chiflă” la 3 metri de poartă, la o pasă a lui Homawoo. La doar câteva secunde, Huiban a preluat în careu, după o prelungire pe spate a lui Krstevski, a tras tare, iar mingea a zguduit transversala.

Abia în minutul 29 a venit prima fază ofensivă a lui Dinamo. Iulian Roșu și-a încercat norocul din afara careului, fără a-i da emoții portarului de la Metaloglobus. Pe finalul reprizei, Kouadio l-a întins pe Dujmovic cu un șut de la 25 de metri. Mingea s-a dus pe lângă. 0-0 la pauză, după un joc de nivelul Ligii 2.

4 schimbări a făcut Burcă în minutul 46. Amzăr, Bani, Ilic și Politic au fost trimiși pe teren. Însă tot Metaloglobus a fost periculoasă. Sava a prins un trasor de la 30 de metri, Dujmovic nu a reușit să prindă mingea, însă aceasta a fost degajată din careu de Homawoo. A fost faza care a anunțat deschiderea scorului. La un aut bătut lung, Homawoo a respins doar până la Zakir, iar olandezul a tras la colțul scurt pentru 1-0.

După doar 3 minute, se putea face 2-0. Crețu a pasat greșit spre Dujmovic, Huiban a interceptat, a încercat să-l dribleze pe portarul dinamovist și să rămână singur cu poarta goală, însă a ieșit cu tot cu minge în afara terenului. Cu un sfert de oră înainte de final, Ghezali a trimis un șut-centrare în careu, balonul l-a lovit pe Giafer și s-a dus fix în brațele lui Avram. Dinamo a forțat apoi. Politic a pătruns pe dreapta și a tras tare, însă tot pe direcția goalkeeperului lui Metaloglobus.

Egalarea a venit în minutul 79, când Ahmed Bani a dat un gol senzațional. L-a văzut pe Avram ieșit din poartă și de lângă linia de tușă, de pe dreapta, a trimis în poartă, la colțul scurt. Gazdele nu s-au liniștit. Huiban a trimis un trasor către colțul lung, însă Dujmovic a plonjat și a respins în corner. Dincolo, Politic a împins mingea în plasă, însă pasatorul Ghezali fusese semnalizat în ofsaid. Ahmed Bani a calificat-o pe Dinamo în grupele Cupei, în minutul 90+4. A fost la capătul unui contraatac perfect, la care mingea a circulat pe traseul Ghezali – Ilic – Bani.

Următorul meci al lui Dinamo va avea loc vineri seară, în Superligă, cu Rapid, în Giulești.

 

METALOGLOBUS – DINAMO 1-2

Metaloglobus: R. Avram – Kouadio, Al. Iacob (79 Chatziterzoglu), Issah, Andr. Sava – Cruceru (79 Gheorghe), Honciu – Zakir (79 Neacșu), Huiban (90+2 Voinea), Vl. Bogdan (59 Liș) – Krstevski.

Dinamo: Dujmovic – Irimia (46 Amzăr), Giafer, Grigore, Crețu – Iulian Roșu, Neluț Roșu, Bordușanu (46 Bani) – Borcea (46 Ilic), Ghezali, Țîră (46 Politic).

 

Citește și

Oana Sârbu despre viața sa amoroasă: „Dacă iubesc? Enorm!”

 

 

Previous Vlad Iacob este de partea ultrașilor
Next Ce au declarat Bani și Neluț Roșu

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *