Bani de la UEFA pentru Dinamo


-->
Astăzi, FRF a făcut un anunț important pentru cluburile din România, mai exact pentru cele mai bune 20 de academii din țară. La începutul acestui sezon, FRF publica lista cu topul academiilor din România.

Sursa foto: frf.ro

Dinamo se regăsește doar pe locul 9, într-o scădere evidentă față de anul 2020.

”Conform principiului adoptat începând cu sezonul 2020/21, Federaţia Română de Fotbal va distribui primelor 20 de cluburi profesioniste din topul clasificării academiilor suma provenind din plăţile de solidaritate UEFA.

În fiecare an, forul continental alocă un procent de 4% din veniturile înregistrate de forul continental în urma organizării ediţiilor precedente ale competiţiilor Liga Campionilor şi Europa League.

Suma rezultată este distribuită asociaţiilor naţionale spre a fi direcţionată către cluburile profesioniste (condiţie obligatorie impusă de UEFA).

Faţă de sezonul precedent, plăţile de solidaritate pentru fotbalul românesc au crescut cu 10%.

Astfel, suma de 1,5 milioane de euro va fi împărţită primelor 20 de cluburi profesioniste din clasificarea academiilor, indiferent de eşalon, cu obligativitatea ca banii să fie investiţi la nivel de copii şi juniori”, se arată pe site-ul oficial al federaţiei.

Totuşi, banii primiţi nu pot fi investiţi în orice parte a clubului. Cei de la FRF menţionează că plăţile de solidaritate au scopul de a ajuta tot tinerii şi juniorii.

Citește și:

Ultima amenințare a Rusiei: petrolul!

Previous Veste mare oferită de Dănuț Lupu
Next Iuliu Mureșan, despre evitarea retrogradării: ”Încercăm”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *