Bălănescu rupe tăcerea și explică de ce Nistor a fost vândut


Bogdan Bălănescu a fost acuzat dur de către galerie că este omul fraților Becali și că de asemenea ar apăra interesele foștilor acționari, fiind apropiat de Cristi Borcea și de Nicolae Badea.

Directorul general al lui Dinamo a acordat un interviu în Prosport prin care a clarificat lucrurile.

Prosport: Domnule Bălănescu, ați șocat pe toată lumea cu vânzarea lui Dan Nistor la Craiova. Cum a fost posibil așa ceva?
Bogdan Bălănescu: Și pentru noi a fost dificil, dar Dan încasează o sumă mare la semnătură, pe care nu o putea rata. Iar Dinamo va plăti o parte din restanțele jucătorilor, astfel încât să putem lua licența!

PSP: Fanii PCH vă acuză că l-ați împins pe Nistor spre Craiova pentru a distruge Dinamo la comanda lui Giovanni Becali.

BB: Doamne ferește! Nu eu am negociat cu Craiova! L-am împins la 120.000 de euro? Distrug eu Dinamo? Eu iubesc Dinamo, dar văd cu tristețe că în ultima vreme tot ce se întâmplă la Dinamo e din vina mea. De ce? Pentru că nu apar pe toate posturile de televiziune să țip și să arunc acuze spre toată lumea?

Cu banii încasați pe Nistor, Dinamo poate merge în cantonament și va primi licența pentru sezonul viitor pentru că vom achita datoriile rămase. Credeți că mie îmi convine să îl pierdem pe Dan? Sau alți fotbaliști care puteau face diferența și au plecat?

Asta este situația financiară în acest moment și datoria mea este să țin Dinamo pe linia de plutire. Dacă nu îl vindeam pe Dan, nu aveam bani, iar jucătorul devenea frustrat că nu a fost lăsat să încaseze o sumă de bani foarte mare.

PSP: În regulă, dar totuși pe doar 300.000 de euro? E foarte puțin!
BB: A fost singura ofertă scrisă pe care impresarul lui Dan, Lucian Marinescu, ne-a adus-o. Dacă nu îl lăsam pe Dan la Craiova și rămânea la Dinamo credeți că ar fi evoluat la fel de bine știind că a pierdut 120.000 de euro. Ne-a transmis clar că trebuie să se gândească la familia sa. Și îl înțeleg! Nimic nu este mai important ca siguranța familiei tale.

PSP: În ce relație sunteți cu Giovanni Becali?
BB: Nu am mai vorbit de luni de zile.

PSP: Fanii din PCH spun că sunteţi omul lui Giovani Becali.
BB: Sunați-l pe domnul Becali și întrebați-l ce relație are cu mine! Vă va spune că nu una bună! Eu sunt omul lui Dinamo și atât! Lucrez la Dinamo de 20 de ani. Am făcut-o atât în perioada foștilor acționari cât și acum, de când este domnul Negoiță. La cum îl cunoașteți pe domnul Negoiță, dacă nu eram corect, credeți că mă păstra la Dinamo?

PSP: Cât de mult vă afectează protestele suporterilor la adresa dumneavoastră?

BB: Enorm! Nu mă înțelegeți greșit, nu mi-e frică de nimeni, dar mă doare pentru că eu chiar sunt dinamovist. Mă doare că sunt tratat așa, când eu întotdeauna am servit acest club fără ezitare. Și fără interes! Am apărat culorile pe care le iubesc chiar la limita regulamentelor. Am fost de atâtea ori la un pas de suspendare pentru că nu am permis nimănui să vorbească urât de Dinamo!

PSP: Mai poate exista dialog între dumneavoastră și PCH?
BB: Din punctul meu de vedere, da. Le înțeleg perfect supărarea! Și eu sunt supărat pentru că echipa nu e acolo unde ne dorim toți! Trebuie să strângem cu toții rândurile, să lucrăm la proiectul socios pe care îl susținem și noi cel din club și să ne gândim la șansele pe care le mai avem la play-off, dar și la Cupa României. Un trofeu câștigat ar schimba total situația!

Citește și:

Taraba Dinamo sau dezinformare? Un titular, propus la FCSB

-->
Previous Taraba Dinamo sau dezinformare? Un titular, propus la FCSB
Next Dinamo 2020 la reunire. Lot plus detalii complete

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *