--> -->

Au venit banii. Omul de afaceri important care s-a implicat


-->
Pablo Cortacero a venit în România mai mult ca să dea o lovitură de imagine și să preia conducerea clubului înapoi, dar banii în continuare nu au apărut în club. În schimb, suporterii au virat săptămâna trecută 1 milion de RON care au ajuns în conturi și s-a trecut deja la plata salariilor.

”Astăzi au fost plătiți 125.000 lei pentru salariatii din administrativ, cu excepția angajaților din grupul Cortacero – Șerdean – Săpașu (pentru că aceștia și-au împărțit banii din prima tranșă de drepturi tv.

100.000 de lei au fost dați de către un membru boardului DDB la care s-au adăugat 25.000 de lei din suma de 1.000.000 transferată din programDDB săptămâna trecută. Diferența de 975.000 de lei (din cei 1 milion transferați de DDB) reprezintă suma folosită pentru plata salariilor jucătorilor și staff-ului tehnic”, au anunțat cei din Program DDB.

Omul de afaceri care a virat această sumă de 100.000 de lei este Marian Iuhasz, patronul Delta Glass.

Suporterii au povestit detalii importante de la întâlnirea de ieri cu Pablo Cortacero, când acționarul majoritar spaniol a mințit cu nerușinare!

”CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN AGA și DE CE HOTĂRÂRILE DE IERI SUNT FĂRĂ VALOARE

Iată câteva informații care pot aduce mai multă lumină cu privire la intențiile acționarului majoritar:

În ședința AGA de ieri au fost prezenți Pablo Cortacero, Dorin Șerdean care a fost și secretar al adunării, Marius Bacria, ca reprezentant al lui Nicolae Badea, Johnny Culina, ofițer de presă al clubului, Constantin Eftimescu, în calitate de președinte al CA al clubului, doi reprezentanți ai Asociației Peluza Cătălin Hîldan și avocatul boardului DDB care a fost împuternicit și de Cornel Dinu pentru a-l reprezenta în AGA.
Au mai fost prezenți o doamnă translator, Alex Couto și Jose Bueno, ca invitați din partea spaniolă.

UN LUCRU FOARTE IMPORTANT DE ȘTIUT:

Hotarârile în AGA le ia actionarul majoritar, deci noi, DDB, nu am fi putut impiedica nimic in timpul şedinței, fiind acționari minoritari. Dar aveam liniştea oferită de faptul că putem opri totul după, cerând anularea nestatutară a aceste AGA.

Reprezentanții suporterilor au știut acest lucru înainte ca şedinţa să înceapă.

Toate hotărârile luate în această AGA sunt lipsite de legitimitate, Cortacero a convocat AGA, fara sa aiba in spate o hotarare CA, asa cum prevede Statutul. Apoi, știind că a comis o greșeală atât de gravă a încercat să forțeze schimbarea Statului.

Consiliul de Administrație este în continuare autoritatea care va lua decizii în privința activității din cadrul clubului. Acest CA este format din dinamoviști, DDB are un cuvânt important de spus, iar Constantin Eftimescu este în continuare președintele CA.

Pablo Cortacero a venit în țară doar pentru a se asigura că Dinamo nu se poate întoarce din drumul spre faliment.
Acesta este motivul pentru care, după sosirea în țară, nu a fost preocupat nicio secundă de situația jucătorilor, nu a încercat să se vadă cu ei sau să discute cu ei sau cu antrenorul echipei.
Mai mult decât atât, pe tot parcursul ședinței, a continuat să mintă cu nonșalanță cu privire la banii care urmează să vină ”săptămâna viitoare sau cel târziu anul viitor, în ianuarie”

A susținut că a făcut un transfer bancar de 1,5 milioane €, dar plata s-a făcut manual și de aceea au apărut unele încurcături.

Plata s-a făcut pe data de 6 decembrie.

Unul dintre reprezentanții PCH a avut inspirația să se uite pe calendar și a observat că 6 decembrie a picat într-o duminică. L-a întrebat pe Cortacero cum a reușit să facă plata la bancă într-o duminică și nu a știut ce să mai spună, dar a găsit scăparea într-o altă minciună, spunând că vineri a mai trimis alte 5 milioane €.
Apoi a revenit și a spus că nu i-a trimis vineri, ci luni, adică ieri!! Asta ar fi însemnat că a făcut transferul sumei în timpul AGA.

Reprezentanții PCH i-au spus că sunt 12.000 de membri DDB care întreabă dacă există măcar un cod SWIFT al tranzacției sau măcar contul bancar din care s-a făcut transferul.

Cortacero s-a pierdut din nou și a răspuns că nu are așa ceva dar va încerca să facă rost (!!?!)
STAȚI LINIȘTIȚI, CÂINILOR! Aceste persoane sunt atât de lipsite de profesionalism încât nimic din ce au încercat să facă nu le va reuși.

Așa cum v-am spus, ne ocupăm deja ca toată această mascaradă și tentativă de AGA să fie anulată și să se constate caracterul ei nestatutar.

Toată mascarada grupului Cortacero – Șerdean – Săpașu nu este decât o încercare de a îngropa Dinamo. Din păcate pentru ei și din fericire pentru Dinamo, suporterii au intervenit la timp.
Executivul de la Dinamo este în continuare alături de jucători și se ocupă de găsirea soluțiilor pentru ca activitatea să continue.

CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE AGA și CA?

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) este “organismul suprem” intr-o societate pe actiuni. Reprezinta actionarii societatii, proportional cu cotele de participare ale fiecaruia. Votul in AGA se face pe acelasi principiu.
În AGA de ieri, toți cei prezenți, cu exepția părții spaniole, au votat ÎMPOTRIVĂ la toate propunerile care ar fi afectat clubul.

Cu toate aceastea, votul lor este doar formal, pentru că are mai puțină greutate decât un vot al lui Cortacero, care deține 72% din acțiuni.

AGA se intruneste cel putin o data pe an si se convoaca cu cel putin 30 de zile inainte.
C.A. are in principal atributii privind conducerea executiva a societatii si este subordonat A.G.A.
Spre deosebire de AGA, in C.A. voturile nu mai sunt ponderate cu cotele de participare la capitalul social, ci fiecare membru are un vot egal.

In vechea configuratie a C.A., Cornel Țălnar, care fusese numit de către Cortacero, a realizat pericolul reprezentat de spanioli si a decis ca voturile sale sa fie in favoarea PCH-DDB.
Aceasta pozitie a lui Cornel Talnar de impotrivire fata de Cortacero, a dus la decizia spaniolului de a-l inlocui din CA.

Dar si aceasta este o hotărâre fără însemnătate pentru că a fost luată de o AGA nestatutară”, se arată pe Peluza Cătălin Hîldan.

Citește și:

Declarațiile finalului de an. Raed Arafat: ”De Sărbători, camerele să aibă geamurile deschise, să se mănânce cu distanțare”

Previous Cortacero și liderii DDB, discuție după bătaia de la Rin la hotel Phoenicia. Concluziile întâlnirii
Next Decizia jucătorilor după ce Cortacero a preluat din nou puterea EXCLUSIV

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *