Au bani. Ce și-au asumat noii acționari


-->
Dacă planul modificat primește votul Adunării Generale a Creditorilor – ședința va avea loc pe 7 Aprilie- și este aprobat de judecătorul sindic, SC Dinamo 1948 SA scapă de creanțe de 5 milioane euro!

În cazul „Creditorilor beneficiari ai unor cauze de preferință”, situația a fost simplificată după ce Asociația Peluza Cătălin Hîldan a formulat o cerere scrisă către RTZ prin care solicită ca suma de 5,8 milioane de euro, valoarea creanței APCH lîncadrată la această categorie să fie încasată după ieșirea societății din insolvență, scrie prosport.ro.

Această mișcare pare că a fost validată după o serie de negocieri, nu simple, pe care președintele APCH, Elyass Bucurică, le-a purtat cu acționarii din Red&White.

În acest caz, la această categorie, creditori beneficiari ai unor cauze de preferință, mai rămâne de achitat Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice – 5.683.265 lei. (1,1 milioane euro), creanță care urmează să fie stinsă în mai multe tranșe, pe toată durata reorganizării judiciare, mai precis până la sfârșitul lui 2025.

Mai rămân categoriile creanțelor bugetare și salariale. ProSport a aflat un element foarte interesant. Astfel, Red&White ar fi semnat o înțelegere prin care își asumă că, în cazul în care planul modificat propus de RTZ va fi aprobat de judecătorul sindic, să stingă aceste două categorii în 30 de zile de la aprobarea planului modificat de către judecătorul sindic!

24. 956.076 lei reprezintă creanța totală înscrisă la categoria chirografari, categoria defavorizată conform noului plan

Practic, Red&White își asumă, în termenul prezentat, o cheltuială 1,1 milioane lei – 220.000 euro (573.000 lei – creditorii salariați, 526.000 – creditorii bugetari).

Citește și:

Șapte sfaturi din Biblie pentru părinți

Previous Nicolae Badea, gest pentru Dinamo
Next Andrei Nicolescu, lăudat de un fost colaborator

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *