Armada spaniolă de la Dinamo a cucerit Dejul


Dinamo a avut două motive să câștige la Dej: să răzbune înfrângerea din sezonul regular, 2-3, și să se apropie la 4 puncte de o poziție direct promovabilă. Băieții lui Burcă s-au impus clar contra Unirii, scor 3-0.

Aproape 3.000 de spectatori au umplut tribunele stadionului din Dej, pentru a vedea un duel interesant din etapa a doua a play-out-ului Ligii secunde. Ovidiu Burcă a început din nou fără un vârf autentic, trimițându-i în ofensivă pe Ahmed Bani și Ghezali. Minutul 9 a adus și prima ocazie a partidei. Dani Iglesias a prins un voleu spectaculos, de la 18 metri, și l-a întins bine pe Răilean, care a respins. La faza imediat următoar, la un corner, Giafer a pus capul și a trimis puțin peste. Dincolo, Alexandru Pop a încercat un șut la colțul lung, rezultatul fiind doar un corner

Deschiderea scorului a venit în minutul 25. Un corner bătut de pe stânga a adus mingea pe colțul lung, iar Larrucea a împins-o în plasă, spre bucuria fanilor din spatele acelei porți. Dani Iglesias a avut o ocazie uriașă de 0-2, după doar câteva zeci de secunde. A primit o minge în careu, de la Ghezali, l-a depășit pe Răilean și a trimis spre plasă, însă un fundaș a degajat din 2 metri. N-a mai ratat în minutul 30. Atunci, Iulian Roșu a centrat perfect de pe dreapta, iar Iglesias a trimis cu capul în poarta goală.

Ofensiva iberică nu s-a potolit. Cu 9 minute înainte de pauză, Gorka Larrucea a scăpat singur cu Răilean, a tras, însă portarul Dejului a respins cu piciorul. 0-2 la pauză. După revenirea de la vestiare, meciul a început greoi. Primele oportunități au venit de la atacanții gazdelor, care au avut însă mari probleme în a nimeri ținta, șuturile lor având darul de a aduce zâmbete în tribune. Mult mai aproape de gol a fost Larrucea. Spaniolul a primit o pasă la marginea careului, de la Iulian Roșu, a tras tare și mingea a zguduit bara din dreapta lui Răilean.

Matiș, intrat la pauză, a pus capul la o minge venită de pe dreapta, a țintit colțul lung, însă mingea s-a dus la 1 metru de poartă. Același jucător și-a încercat norocul dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri. Zidul dinamovist a deviat balonul în corner. Iglesias și-a încheiat recitalul cu un gol fantastic. Preluare pe piept la 20 de metri și șut perfect la colțul lung pentru un 0-3 categoric.

După acest meci, Dinamo a adunat 35 puncte și este pe locul 4 în play-off, la 4 lungimi de Oțelul. Etapa viitoare, vineri, 7 aprilie, „câinii” vor juca pe Arcul de Triumf chiar contra gălățenilor lui Dorinel Munteanu.

UNIREA DEJ – DINAMO 0-3

Unirea Dej: Răilean – D. Maftei, Pop, Buta (46 Burdeț), Gîț – Cătinean (34 Matiș), Adrian Pop (34 Bogdan Vlad), Militaru (75 Andrei Pop) – Blaj (34 Chira), Alexandru Pop, Cocian.

Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche, Amzăr – G. Larrucea, Iglesias (86 David Irimia), N. Roșu (88 Bena), I. Roșu (90 Florescu) – Bani (86 Borcea), Ghezali (86 Alex Pop).

Citește și

Jucătorul exclus de la Dinamo nu duce lipsă de oferte

 

 

Previous 3 aprilie, zi importantă la Dinamo
Next Ovidiu Burcă: ”Mai e până atunci”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *