Anunț important: „Edi Iordănescu va fi demis”


Naţionala României a pierdut din nou cu Muntenegru, scor 0-3, iar Helmuth Duckadam i-a pus la zid pe oficialii FRF.

„Situaţia pe care o trăim azi în fotbalul românesc nu reprezintă o nouătate. Noi ne zbatem în acest anonimat de multă vreme, nu de acum. Dar să ajungi să te învingă acasă cu 3-0 o echipă de talia Muntenegrului este mai mult decât îngrijorător. Mai jos de atât nu se poate, gândiţi-va că Muntenegru este o ţară care are până intr-un milion de locuitori şi a reuşit să construiască o echipă competitivă, iar noi, care avem o traditie in spate, am am ajuns să fim nişte coate goale.

Vina princiaplă o are Federaţia Română de Fotbal. Domnii de acolo fac ce vor după bunul lor plac. Conducerea federaţiei a dat cu piciorul la o şansă mare de a redresa fotbalul românesc atunci când putea să il aducă selecţioner pe unul dintre cei mai valoroşi antrenori ai momentului, Boloni.”

„Totul a devenit o afacere”

Au preferat cei din FRF să meargă la mica ciupeală. Boloni venea cu o strategie de redresare totală a fotbalului românesc şi de resetare a lui la nivel de echipă naţională. Probabil că acest lucru nu a convenit, pentru că ar fi căzut şi unele capete de pe la FRF, aşa că ne-am propus să fim pe primele două pozitii şi uite că ajungem in situaţia în care putem, din păcate, să terminăm pe ultimul loc.

O altă mare problemă pe care eu o vad este cea legată de academiile de fotbal, acestea nu mai produc de multa vreme jucători de valoare, pentru că acolo totul a devenit o afacere, nu e nimeni interesat să scoată jucători valorosi pentru a face fotbal la acele academii. Sunt jucători talentati care nu au posibilitatea financiara să achite cotizaţiile si atunci poate se pierd.

Nu am ami scos jucători de valoare de multă vreme, iar dacă ne aducem aminte de anii ’90, mai toate echipele puternice ale europei se bateau pe jucatorii români. Unii dintre ei erau chiar căpitani de echipă. Despre actualul lot de jucatori nu am ce sa comentez, aceasta este valoarea, nu îşi pot depăşi propria condiţie.

Pentru viitor, e greu să spun ce se va întâmpla, probabil că Edi va fi demis, se va merge pe mâna unui alt antrenor care si el va fi demis după preliminarii si o vom tine tot asa. În schimb, ne uitam cu jind la ce se intampla la alte nationale, cum ar fi Ungaria. Ei au lucrat aproape zece ani pentru a forma o echipă puternică şi iată ce au realizat, au învins Anglia de două ori, au făcut egal cu Germania, au un antrenor italian şi toate astea pentru că acolo s-a dorit cu adevărat obţinerea performanţei, la noi ideea de performanţă a dispărut de mult” , a declarat Helmuth Duckadam la Orange Sport.

Citește și:

”Rușine să vă fie”, noul imn al tricolorilor

-->
Previous Un fost dinamovist aproape de rivali
Next Se întoarce Nedelcearu la Dinamo?

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.