Antrenorul care vrea să o ducă pe Dinamo în Liga Campionilor


Ionuț Chirilă, cel care aduce întotdeauna Dinamo în discuție ori de câte ori apare în presă, își dorește în continuare cu mare ardoare postul de antrenor principal al „câinilor”.

Acesta consideră că noul antrenor al lui Dinamo nu este persoana potrivită pentru a o salva pe Dinamo de la retrogradare, iar soluția ar fi la el: un proiect pe 4 ani cu el în rolul de antrenor principal.

„Au fost niște probleme tehnice în primul mandat al lui Uhrin, Dinamo avea mari probleme pe construcția atacurilor poziționale. Am văzut neputința de a fructifica niște superiorități numerice. Jucătorii le tratau cum considerau ei, în absența unghiurilor de joc lucrate la antrenament. Totul se vedea în teren. Era o echipă care juca doar din realizările individuale sporadice ale unor jucători precum Sorescu.

Dinamo are nevoie să construiască jocul și să facă puncte cu forța colectivă. Individual sunt la pământ. Jucătorii se simt puternici doar când câștigă bani și trofee, restul e poveste în fotbal. Uhrin nu a demonstrat că este un constructor al jocului. E părerea mea. Cei de la Dinamo trebuie să spună care sunt argumentele pentru care l-au numit. Ah, că pumn în masă, astea-s degeaba. Eu am văzut probleme tehnice, au fost și la Mediaș în cazul lui. Întâi trebuie să demonstreze că din echipe mici face echipe impotante, cum am făcut eu la Chiajna”, a spus Chirilă, pentru GSP.ro.

„Eu nu știu cine conduce.”

„Dinamo nu a demonstrat că le crește valoarea jucătorilor. Dinamo a suferit! Deciziile sunt hilare la Dinamo de 8 ani. Atunci vorbeam de New Dinamo. Clubul poate exista din drepturile TV și din vânzarea jucătorilor către cluburi medii din occident. La ora asta nici nu poate vinde, aduce jucători cine vrea și cine nu vrea. E un haos și la nivel adminsitrartiv. Eu nu știu cine conduce. Suporterii bagă bani în niște găuri, dar nu este niciun proiect. Nu e niciun managament.

Dinamo a avut singurul om pe care trebuia să îl numească, care a demonstrat la toate nivelurile că poate construi. Nu i-au dat nicio șansă. Poate sunt subiectiv, pentru că vorbesc de mine. Rezultatele îmi dau dreptate. Antrenorii din ultimii ani nu au crescut jucători. Clubul trebuie să aibă o medie de vârstă de 22, 23 de ani. Randamentul bate experiența. Chestia asta e o artă, de a transforma jucătorii din promisiuni în certitudini”, a mai spus Chirilă.

Cum arată planul lui Ionuț Chirilă pentru Dinamo, conform GSP:

• Anul 1: „Selecție riguroasă”.

• Anul 2: „Cristalizarea relațiilor de joc și a automatismelor, automat și calificarea în play-off. În al doilea an se vând și 2 jucători în afară, pe 7-8 milioane de euro, pentru a forma un buget competitiv, de 10 milioane”

• Anul 3: „Obiectiv locurile 1-3 și calificarea în grupele Europa League”

• Anul 4: „Titlul de campioană , fără doar și poate, și forțarea grupelor de Champions League”.

Citește și:

Cîțu, tăios: ”Așteptăm un ministru competent”. Rareș Bogdan: ”Nu există soluție mai bună pentru țară”

-->
Previous Omul de legătură al lui Cortacero la Dinamo: ”Stai liniștit, vom veni”
Next Anunț important al FC DINAMO BUCUREȘTI

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *