Ante Puljic: „Suporterii care au strâns bani din bilete, ei au salvat clubul, însă au ajutat Dinamo, nu pe Ante Puljici”


Fundașul croat, Ante Puljic, a oferit un interviu în GSP în care lasă impresia că a ajuns la capătul puterilor.

Ți-ai pierdut vreun moment speranța când Dinamo se împotmolise pe penultimul loc al clasamentului?

– Am vorbit cu jucători de la alte cluburi, plătiți la timp, ziceau că aleargă ca să ajungă la antrenamente, că se duc de drag la muncă. Păi, așa mi-aș dori să fiu și eu, așa aș vrea să fie și Dinamo. Mulțumesc lui Dumnezeu că am terminat campionatul și am rămas în prima divizie! Când joci bine, nimeni nu iese să spună o vorbă bună. Când joci prost, ies toți ca din găurile de iepuri, să arunce rahat în tine. Echipa asta nu e de retrogradare!, o spun cu toată responsabilitatea. Dar nu ai cum să răzbați cu atâtea probleme. Bine că n-am intrat în cartea neagră de istorie, însă ce va fi mâine? Poimâine?

E o situație ciudată: ce are Dinamo cu adevărat? Unul dintre cluburile mari ale României. Păi, tu, dacă mergi în liga a doua, nu mai ai siglă, culori, nume. Ce e asta?! Prieteni, nu e normal! Cine are Dinamo până la urmă?!

Ai avut probleme cu suporterii când se strângeau eșecurile?

– Mă oprea lumea pe stradă, ne reproșa tot felul de chestii, că nu ne pasă, că îmi plătește salariul, că nu merităm… „OK, scuze, dar nu mă plătești pe mine! Cu tot respectul. Eu am contract cu clubul, tu ajuți fiindcă ești suporter și vrei. Nu dorești, n-o face!”. Hai să fim realiști! Da, oamenii ăștia care au strâns bani din bilete, din donații, ei au salvat clubul, însă au ajutat Dinamo, care are datorii, nu pe Ante Puljici sau pe Paul Anton. Nu e vorba că le reproșez ceva, dar nu e normal să jignești. Eu n-am dat bir cu fugiții, am rămas. Și n-am rămas la bine, ci la rău.

Te-a deranjat vreun moment că nu mai porți banderola de căpitan?

– No, no. Am înțeles, am vorbit. Am trăit multe în cariera mea. La Dinamo sunt 3-4 jucători interesanți în acest moment, iar dacă unul poartă banderola și ar putea atrage mai mulți bani, pentru un transfer, înțeleg omenește.

Îți pare rău că nu ai ales FCSB, când a fost vorba să te întorci în România? Poate că era presiunea mai mare, dar ai fi avut bani mai mulți.

– Nu regret. Așa a fost să fie. Am trăit momente frumoase la Dinamo, prefer să rămân cu amintirile bune. Eu am vrut la Dinamo, nu la FCSB, am acceptat salariu mai mic, dar așa am simțit eu, a fost decizia mea.

Eu pot pleca în orice moment, dacă-mi depun foile, însă nu sunt acest gen de om. Am înțeles că sunt oameni la club sau la echipă care n-au primit salariile de 5-6 luni. Nu sunt genul să fac scandal, când știu că alții sunt la ananghie.

Se poate face performanță la Dinamo cu salarii de 5.000 de euro pe lună?

– OK, cei de la Viitorul au făcut performanță cu bani puțini, toată lumea i-a lăudat. Dar au fost jucători cu salarii mici de la început, crescuți în academia lor. Însă, de exemplu, dacă-i promiți unui jucător 8.000 de euro sau 10.000 de euro pe lună, timp de un an, și nici nu-i dai cât ai zis, apoi îi spui că-i plătești doar 3.000 de euro pe lună, însă nu știi când îi virezi, cum vrei să-l păstrezi?!

Cu jucători tineri se poate?

– Din păcate, copiii vor fugi de Dinamo. Vor prefera alte cluburi, din cauza politicii de la Dinamo. Tu, copil care ai visat să îmbraci tricoul alb-roșu, renunți și la bani ca să-ți îndeplinești visul, apoi te dă la Chindia, la Argeș sau mai știu eu unde și uită de tine. Cum să atragi?! Becali cumpără jucători tineri, de potențial. Bravo lui! Încearcă! Ia de acolo, ia de dincolo. Viitorul creează jucători. CFR câștigă trofee. Dinamo ce vrea?! Din păcate, nu există o școală, măcar să dea credit tinerilor, să-i crească în câțiva ani, să le dea încredere, apoi să-și refacă brandul și să vândă bine.

Este o rușine cu regula U21, să schimbi jucătorul după două minute. Omoară spiritul fotbalistului. Ar trebui menținut măcar 45 de minute pe teren. Ce vrei să arate în câteva secunde?! Va fi un dezastru dacă se va continua așa. – a încheiat Ante Puljic interviul oferit în GSP.

Citește și:

Raluca Turcan: ”O să avem o explozie a numărului de pensionari. Trebuie să luăm măsuri”

-->
Previous Un jucător anunță ce se va întâmpla la club: „Vor pleca”
Next Un alt jucător de bază își anunță plecarea: „Nu cred că voi accepta”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *