Anghelache: „S-ar putea să nu se înscrie în Liga 2”


-->
Constantin Anghelache (76 de ani), fost președinte la Dinamo, revenit în prim plan odată cu apariția disputelor identitare din “Groapă”, explică într-un interviu acordat Gazetei de ce crede că problemele financiare ale clubului din liga secundă sunt fără ieșire și face un anunț sumbru legat de viitorul imediat al roș-albilor.

Fostul oficial dinamovist anticipează un scenariu apocaliptic: Dinamo să nu se înscrie în noul sezon din Liga 2, ceea ce ar presupune dispariția acestei echipe.

„FC Dinamo 1948 are o problemă foarte grea. Aceea că insolvența nu e făcută la fel ca cea din 2014. Față de insolvența din 2014, insolvența de acum a fost mai degrabă o restructurare a unor datorii. Dacă tu spui că de la 7 milioane de euro datorii dai 5,3 milioane înapoi, asta nu înseamnă insolvență!

Retrogradând, au rămas fără venituri pentru planul de redresare judiciară. Nu mai au sumele pentru televizare de la LPF, nu pot vinde jucători, n-au conducere, n-au sponsori, n-au nimic. Planul de redresare merge înainte, dar problema e că nu mai au cu ce să plătească.

A mai apărut o belea acum, Dinamo are interdicție de la UEFA de a transfera pentru că n-a plătit o datorie. Cu cine a rămas în grădină, s-ar putea nici să nu se înscrie (n.r. – în Liga 2)! Din punctul meu de vedere, FC Dinamo e sortită falimentului. O spun cu mare tristețe, dar trebuie s-o spun”, a declarat Constantin Anghelache, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Scrie o carte despre Dinamo

„Lucrez la un volum pe care cred că-l voi termina în octombrie, se numește «Dinamo, de la răsărit la apus», care va cuprinde elemente de mare amănunt și de mare importanță. Se va supăra multă lume, dar pe mine nu mă interesează. Odată și odată, trebuie ca adevărul să fie pus pe tapet! (…) Am fost 50 de ani în jurul fotbalului și vreau să vă spun, fără supărare, că știu cam tot ce se întâmplă în el!

Am fost la nefericitul eveniment al decesului lui Eftimescu și m-am întâlnit acolo cu conducerile a două echipe Dinamo (n.r. – CS Dinamo și ACS FC Dinamo), mai puțin cu cea a lui FC Dinamo 1948, lucru care m-a întristat. Eftimescu a fost jucător la Dinamo, conducător și a avut sânge de dinamovist.” – Constantin Anghelache, fost președinte Dinamo

Citește:

Dinamoviștii fac miuțe pe sintetic: ”Campioni, baby!”

Previous Andrei Radu rupe tăcerea în privința salariului
Next Bogdan Gavrilă se întoarce la Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *