Andrei Nicolescu iese la atac: „Zero”


Andrei Nicolescu iese la atac după ce Dinamo primește refuzuri pe bandă rulantă referitoare la găsirea unui stadion pentru meciul cu Farul Constanța.

„Fairplay, zero din zece!

De zece zile, Dinamo cauta un stadion pentru a disputa meciul cu Farul.

Am vorbit, direct sau indirect, cu cei care administreaza zece stadioane. Din Bucuresti si nu numai. Nu dau exemple, ma refer la fenomen, nu la cazuri punctuale.

Am ales, evident, doar stadioane disponibile in ziua respectiva. Nu s-a putut sa jucam pe niciunul dintre cele zece. In unele cazuri, din motive temeinice, in altele… din alte motive.

Dar, repet, nu s-a putut pe niciunul din zece.

Vorbim de arene construite din bani publici, care ar fi incasat o chirie semnificativa si care ar fi oferit o bucurie binemeritata catorva zeci de mii de suporteri. Intr-un asemenea context, un raspuns favorabil parea un reflex firesc si rational din punct de vedere financiar, administrativ, sportiv. Si, totusi, raspunsul favorabil a intarziat sa apara.

Nu acuz pe nimeni. Inertia ostilitatii din societatea noastra nu a fost inventata in fotbal. Traim intr-un colt de lume in care capra vecinului trebuie sa moara cu orice pret, inclusiv cu pretul propriei capre. De regula, privirile aruncate peste gard sunt incarcate cu frica, ura, invidie sau dispret. Succesul celuilalt deprima, in loc sa motiveze.

Obsedati sa ne demolam reciproc, in loc sa construim impreuna, n-ar trebui sa ne miram ca am devenit irelevanti in competitie cu cei pentru care fairplay-ul nu e doar o lozinca sau un drept discretionar, ci o obligatie, un mod de viata.

Sunt convins ca vom gasi o solutie pentru meciul cu Farul. Trebuie sa gasim. Mereu gasim.

Si, in ciuda acestui “zero din zece”, cred ca, impreuna cu celelalte cluburi, putem reusi sa construim solidar un campionat intern puternic si relevant la nivel international.

Actionand rational si cu fairplay. “Unu din zece” i-ar putea “contamina” si pe ceilalti noua”, a explicat Andrei Nicolescu.

Citește și:

Plângere la UEFA împotriva lui Istvan Kovacs: „Trebuie să se afle”

Previous Dinamo, primită în curtea rivalei
Next Gică Popescu propune o soluție

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *