Andrei Marc: „O sută de jucători în 2 ani”


-->
Andrei Marc, 29 de ani, și-a încheiat contractul în această vară cu Concordia Chiajna. Căpitanul ilfovenilor a pus punct unei relații de 5 ani cu gruparea ce-a pierdut dramatic promovarea în Liga 1, după barajul pierdut cu Chindia, la penalty-uri.

Fundașul așteaptă să înceapă o altă experiență, fie în țară, fie în străinătate. În cariera sa, nemțeanul a îmbrăcat și tricoul lui Dinamo, unde a fost căpitan, și pe cel al FCSB, având și un sezon în Turcia, la Șanliurfaspor.

– Andrei, încotro, după ce ai încheiat contractul cu Concordia Chiajna?
– Așteptările sunt să fie un proiect bun, dacă e o formație de Liga 1, ori să țintească promovarea în primul eșalon, dacă e o echipă de Liga 2. După 5 ani la Chiajna, cu primele două ligi, cu momente bune și mai puțin bune, e momentul pentru un suflu nou.

– Ce lași în urmă?

– O retrogradare, o promovare ratată, lucruri bune, dar și multe dezamăgiri. La baraj a fost și chestie de ghinion, gol în minutul 92, prelungiri și penalty-uri, dar, după ceea ce am arătat în retur, promovarea Chindiei a fost meritată. Nu ne-a ajutat jocul ofensiv. Am fi avut nevoie de un atacant, un marcator, care să dea multe goluri, n-am avut așa ceva în comparație cu celelalte echipe care au promovat.

– Ai purtat banderola de căpitan la Dinamo, te-a surprins și pe tine retrogradarea echipei?
– Sincer, nu mă așteptam niciodată! O surpriză pentru toată lumea. Nu mă așteptam, mai ales că au fost transferuri bune făcute în iarnă. Chiar e teribil când auzi: „Dinamo a retrogradat”. Nici dușmanii nu știu cât de bucuroși sunt.

Voi, la Chiajna, ați fi preferat-o mai degrabă pe Dinamo la baraj în detrimentul Chindiei?
– Da! Dinamo un adversar mai accesibil. În plus, nu degeaba Chindia a încheiat sezonul înaintea lui Dinamo.

– Dacă ți s-ar ivi ocazia, ai mai juca pentru Dinamo?

– Da, normal, aș lua în considerare. Dar nu e momentul acum nici pentru mine, nici pentru ei. Dar să fie un proiect bun și curat… Nu 80-100 de jucători schimbați în doi ani, 5 antrenori într-un singur sezon. La Dinamo trebuie să fie ceva curat, să mai plece lumea de pe acolo, sunt mulți care trag echipa în jos. Jucătorii au fost o sută în doi ani, nu toți 100 sunt slabi! Ceva s-a întâmplat acolo, mai ales că aceiași jucători, la alte echipe, evoluează bine mersi. Trebuie dat un refresh la echipă, să ofere șansă tinerilor crescuți în propria academie.

– Sunt mulți microbiști care se întreabă ce caută echipe precum Voluntariul sau Chiajna să emită pretenții pentru Liga 1, în detrimentul cluburilor de tradiție. Ce părere ai?
– Eu vorbesc de ceea ce știu, la Chiajna. Toți banii la zi, hoteluri de 5 stele în deplasări, prime de nici la Liga 1 nu sunt, erau bonusuri la promovare la Concordia care rivalizau cu cele ale formațiilor de pe podium în prima divizie! Condiții de top, jos pălăria pentru domnul președinte și domnul primar! Fanii pot face diferența, dar, în rest, mai bine cluburi cinstite, la zi, decât cele în insolvență.

„Suporterii lui Dinamo trebuie să rămână alături de echipă, mai ales că acum au putere de decizie. Și la Rapid au luat echipa din Liga 4, au dus-o până în primul eșalon. Sunt momente grele, dar n-au ce face.” – a declarat Andrei Marc pentru GSP.

Citește și:

Un miliardar i-a făcut avansuri Andreei Bănică: ”Eram sub scaun de rușine”

 

Previous Plan mare la Dinamo: un milion de euro
Next Componența Ligii secunde în sezonul 2022-2023

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *