Analiză doardinamo: Dinamo nu este favorizată


-->
Întrunită astăzi, 23 martie, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a luat decizia de a le depuncta pe Gaz Metan și Academica Clinceni. Ardelenii au ajuns acum la -3 puncte, iar ilfovenii la 5 puncte, jumătate din câte are Dinamo.

Academica Clinceni a fost depunctată din cauza unor neplătiți pentru jucătorul Cioiu Marius Iulian, iar Gaz Metan din cauza pierderii a două litigii cu foștii fotbaliști: Sergiu Popovici și Alexandru Munteanu.

Imediat după aceste decizii au apărut aceiași cârcotași care dau vina pe LPF/FRF/Răzvan Burleanu, printre ei și dinamoviști, care consideră că Dinamo este favorizată în detrimentul celor 2 echipe greu încercate.

O scurtă analiză doardinamo.ro arată că, și fără aceste depunctări, Dinamo ar fi principala favorită la locul 14, ultimul loc care îți asigură barajul pentru menținerea în prima ligă.

Clasamentul fără depunctări, cu punctele înjumătățite din sezonul regulat și adaugate cele câștigate în play-out:

Gaz metan -12 puncte
Dinamo – 10 puncte
Clinceni – 7 puncte

Dinamo nu a jucat încă cu cele 2 echipe în play-out, meciuri la prima vedere foarte simple. Așadar, presupunând că echipa din Mediaș nu va mai face niciun punct, Dinamo ar mai fi avut nevoie de 2 puncte pentru a prinde barajul.

Așadar, a mai căzut un mit, acela că Dinamo beneficiază de vreun ajutor din partea LPF/FRF. Depunctările nu influențează cu nimic clasamentul, dar sunt complet legale și complet justificate, de vreme ce jucătorii celor 2 echipe sunt neplătiți de atâtea luni.

Clasamentul după toate depunctările:

Dinamo -10 puncte
Clinceni – 5 puncte
Gaz Metan – -3 puncte

Citește și:

Torje: ”Va fi greu la baraj”

Previous Veste pentru Dinamo: noi depunctări în Liga 1
Next Torje a trecut prin momente grele

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *