ANALIZĂ Cum s-au descurcat achizițiile lui Dinamo în primul amical. Cine a impresionat


Dinamo a jucat ieri primul meci amical din cantonamentul din Antalya, 0-2, cu Hajduk Split. Deși scorul nu a fost favorabil pentru echipa lui Mircea Rednic, sunt semne bune după această partidă de verificare.

Antrenorul ”câinilor” a surprins ieri pe toată lumea cu o formulă experimentală formată din:

Eșanu – Sorescu, Ciobotariu, Filip, Ricardo Grigore, Mustoe – Zenke, Atmane, Crețu, Longher – Montini,

un 5-4-1, iar pe parcurs au intrat toți jucătorii din lot, mai puțin Dan Nistor, accidentat, și Diogo Salomao, care ar putea fi transferat zilele acestea.

Cum au jucat achizițiile lui Dinamo în această iarnă

1. Jordan Mustoe

Englezul de 27 de ani pe care Rednic l-a adus pentru  postul de fundaș stânga a jucat foarte bine. A pus serios piciorul la minge, nu s-a ferit de niciun duel și a arătat o agresivitate pozitivă în joc. Mustoe a jucat simplu, a încercat să își ajute colegul mai tânăr din bandă, Longher, și a urcat de câteva ori în ofensivă. El este o soluție viabilă pentru acest post, mult peste Olteanu și Popovici.

2. Ioan Filip

Noul închizător al lui Dinamo de 29 de ani, care are experiență în Liga Campionilor, acolo unde a jucat cu Oțelul Galați, a intrat foarte bine în jocul lui Dinamo. El s-a descurcat fără probleme la mijloc și a fost un punct de sprijin important pentru Ciobotariu și Ricardo Grigore. De menționat că el a purtat banderola ieri și a arătat personalitate pe teren. El a știut să își facă viața ușoară și nu s-a complicat inutil. A dirijat cu siguranță defensiva și a încercat să iasă cu pasă din apărare. Cu siguranță va fi unul dintre cei mai importanți dinamoviști în curând.

3. Nasser Aliji – cel mai bun jucător de departe dintre cei veniți este Aliji. Chiar dacă s-a accidentat în toamnă și a fost trimis la recuperare în Elveția, Mircea Rednic a avut răbdare cu el pentru că a descoperit calitate la fundașul stânga. Albanezul s-a întors în formă și a arătat calități diferite față de Jordan Mustoe. A pasat cu mult calm, a urcat în atac și a părut cu o clasă peste colegii săi. El a luat tricoul cu numărul 7 și poate fi o soluție și pentru postul de mijlocaș stânga, astfel ar putea juca în defensivă și Mustoe.

4. Kevin Krans – mijlocașul stânga francez de 25 de ani este venit în probe la Dinamo și în primul meci nu a fost convingător. Krans a fost folosit în repriza secundă, în centrul liniei de mijloc, dar nu reușit să se remarce cu ceva. El este poreclit de colegi ”Ousmane Dembele”, dar e părut fragil în duelurile cu adversarii de la Hajduk. Rednic îi va mai oferi câteva șanse și va lua o decizie la finalul cantonamentului dacă îl păstrează sau nu

5. Alexandru Longher și Geani Crețu

Cei doi s-au descurcat onorabil aseară. Au pasat mult și au lăsat o impresie pozitivă.

Citește și:

Negoiță acuzat: ”Nu mai am ce vorbi cu el! Cu ei aș fi luat campionatul”

-->
Previous Atacant angolez cu 10 meciuri în Olanda. ”Fratele” lui Ze Kalanga semnează azi!
Next Negoiță acuzat: ”Nu mai am ce vorbi cu el! Cu ei aș fi luat campionatul”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *