Ambiție da, putință nu. Eșec nemeritat în Derby


Punct și de la capăt. Plus o uriașă pasăre Pheonix. Aceasta a fost coregrafia impresionată desfășurată de fanii dinamoviști pe Arena Națională, înaintea super meciului cu FCSB, venit după 10 partide consecutive fără victorie pentru băieții lui Burcă. Jocul a început într-o atmosferă de mare derby. Petardele au explodat, fumigenele au colorat peluzele, iar gălăgia a fost maximă. Ovidiu Burcă a propus un 4-3-3 ofensiv pentru această seară.

Pe teren, steliștii au pornit cu încredere spre poarta dinamovistă. Golubovic a prins în ultima clipă, din două încercări, o minge venită dintr-o centrare. Apoi goalkeeperul roș-albilor a dus un duel cu Florinel Coman. Mai întâi, l-a blocat pe jucătorul oaspeților în colțul careului mic, pentru ca după doar 3 minute să prindă ușor mingea șutată de acesta, de la 15 metri. Nici șutul lui Șut, din afara careului mare, nu a schimbat tabela de marcaj.90

Coman i-a încercat atenția lui Golubovic cu un trasor de la aproape 30 de metri, însă mingea s-a dus la o palmă de bară. Burcă a primit o lovitură în minutul 28. Homawoo s-a accidentat și n-a mai putut continua. A fost înlocuit de veteranul Patriche, care a preluat și banderola de căpitan. Prima fază periculoasă a lui Dinamo a venit în minutul 33. „Călcâiele” lui Iglesias și Ghezali au ridicat fanii în picioare, mingea a ajuns la Amzăr, însă șutul acestuia a fost dezamăgitor. Oaspeții au cerut cu jumătate de gură penalty la duelul dintre Bena și Miculescu. Centralul Iulian Călin nu a dat nimic, sfătuit din camera VAR. 0-0 la pauză, după 45 de minute dezamăgitoare.

FCSB-iștii au început fulgerător partea a doua. Olaru a primit o pasă perfectă de la Coman și a tras la colțul lung, în loc să-i paseze lui Compagno. Mingea s-a dus agonizant pe lângă. Meciul s-a încins… la propriu și la frigurat. Bena și Șut au avut ceva de împărțit, iar în jurul celor 2 și al colegilor lor au curs petarde și fumigene din peluza roș-albastră. Imediat, Coman a deschis scorul. A bătut perfect o lovitură liberă de la 20 de metri, fără speranțe pentru Golubovic.

Ovidiu Popescu, intrat la pauză, a încercat o deviere subtilă la centrarea lui Pantea, însă mingea s-a dus peste transversală. Abia în minutul 64 au dat dinamoviștii semne de viață. Gregorio l-a întins bine pe Târnovanu, cu un șut puternic. Portarul oaspeților a respins în corner. Burcă a mutat, în sfârșit, în minutul 68. Ahmed Bani și Politic au fost trimiși în luptă în locul lui Bena și Abdallah.

Cu 10 minute înainte de final, Bani a centrat bine de pe stânga, mingea a sărit la Ghezali, care a tras din voleu, chiar pe direcția lui Târnovanu. Câteva zeci de secunde mai târziu, Amzăr a țintit colțul scurt, însă mingea a fost deviată în corner. Fostul dinamovist Dorin Rotariu a intrat și el în meci în minutul 85, în locul marcatorului Coman. În prelungiri, Iglesias a încercat un voleu spectaculos, fără a prinde însă cadrul porții.

După acest meci, Dinamo a rămas cu 10 puncte și este penultima în clasament. Etapa viitoare, Dinamo se va deplasa la Sfântu Gheorghe, pentru duelul cu Sepsi. Partida va avea loc pe 4 decembrie. 3 zile mai târziu se va juca duelul decisiv cu Oțelul, din Cupa României.

 

DINAMO – FCSB 0-1

Dinamo: Golubovic – Cr. Costin, Lucas, Homawoo (27 Patriche), Amzăr – D. Iglesias, Bena (68 Bani), Ilic – Ghezali, Abdallah (68 Politic), Gregorio.

FCSB: Târnovanu – Pantea, Ngezana, Lixandru, Radunovic – Djokovic (46 Ov. Popescu), Ad. Șut, Olaru – Al. Băluță, Miculescu (46 Compagno), Fl. Coman (85 Rotariu).

Foto: GSP

Citește și

Victor Ponta: ”Nu i-a obligat nimeni să ia atâtea, dar au zis să se pună bine cu Ursula, cu producătorii”

 

 

Previous Echipele probabile la derby + absențe importante
Next STOP JOC Mutare importantă la Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *