Alexandru Conovaru, detalii despre planul DDB de salvare a clubului


Actorul Alexandru Conovaru, reprezentant al Program DDB, cel mai important program socios din Europa de Est, a dat detalii despre planul suporterilor de a salva clubul din Ștefan cel Mare.

”Pe platforma DDB membrii cotizanți sunt invitați să voteze dacă sunt de acord ca banii strânși în conturile DDB să intre pentru plata salariilor, ca să terminăm anul fără datorii către jucători. S-a discutat cu unii jucători pentru reducerea contractelor, să vedem câți și cum vor fi de acord. Ei sunt deschiși, din partea jucătorilor am primit semnale pozitive, iar în proporție de 90% așa vom proceda.

Vom vira în contul clubului cu titlul de împrumut acești bani pentru a fi plătiți către jucători, pentru a nu-și depune memorii, și către stat, terți, angajații clubului și oamenii de la Săftica, urmând să ni-i recuperăm la începutul anului viitor, din drepturile de televizare. Dacă nu am face asta, banii din drepturile de televizare ar intra oricum în contul clubului și probabil ar fi folosiți cum au fost folosiți și cei din tranșa anterioară, de către spanioli, pentru a-și plăti apropiații.

Planul nostru pe termen scurt este de a ține în viață Dinamo până la sfârșitul anului și a evita falimentul. În momentul acesta în conturile DDB sunt 185.000 euro, în trecut s-au plătit cam 900.000 de euro către jucători. Acum votăm dacă să îi dăm sau nu către jucători și terți. Nu e o sumă ca să ții un club ca Dinamo, dar sunt niște bani care există, ceva concret.

În plus, se lucrează la un plan pentru a forța spaniolii să plece, pentru a-l face pe Cortacero să uite de Dinamo, iar noi de el. Este nevoie de mult mai mulți bani și mai mulți oameni alături de Dinamo. Eu sunt convins că toată emulația din jurul echipei va atrage sponsori.

Nu-și dorește nimeni falimentul. Lucrul nedorit care s-ar putea întâmpla ar fi diviziunea acestei echipe, să apară vreo 3 Dinamo. Nu asta ne dorim, ar trebui să rămână această echipă. Există și echipa domnului Badea. Este o nebuloasă la Dinamo, nici noi nu știm cum ar fi mai bine.

Încercăm să ținem în viața pentru moment Dinamo, pentru ca ulterior să găsim soluții să salvăm clubul. Undeva la 15 milioane de euro trebuie investiți la Dinamo pentru a ajunge pe 0.

Domnul Badea mai iese din când în când. Asta nu știu dacă ar trebui să ne îngrijoreze sau să ne bucure. E o nebuloasă întreagă. Eu cred că toată povestea cu Cortacero a fost făcută pentru un show, pentru ca el să se dea mare.

Nu avem nici cea mai mică încredere în Cortacero, nici nu am avut. Nu am stat ca pe ace să intre cei 1,5 milioane de euro de care s-a vorbit”, a declarat Alexandru Conovaru.

Citește și:

OFICIAL Adrian Mihalcea și-a găsit echipă după despărțirea de Dinamo: ”Vreau să fac ce n-am putut în 2014”

Previous Fotbaliștii de la Iași, motivați financiar înainte de meciul cu Dinamo
Next Au mai plecat doi oameni de la Dinamo plus o veste bună

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *