Adnan Golubovic: „Pentru asta am acceptat”


Adnan Golubovic a sosit recent la Dinamo și și-a făcut imediat debutul în tricoul „câinilor” într-un meci amical împotriva echipei Zalaegerszeg (0-1). Portarul în vârstă de 27 de ani și cu înălțimea de 1,86 metri a fost fără îndoială cel mai bun jucător al echipei roș-albe. El a reușit câteva intervenții impresionante, dar, din nefericire, a fost învins de un șut precis al lui Milovanovikj (85).

Portarul, care și-a făcut deja remarcată prezența și a pus ochii pe poziția de titular, a încheiat recent contractul cu echipa Koper (clasată pe locul 6 în prima ligă slovenă). Cu câțiva ani în urmă, în timpul șederii sale în Italia la echipe precum Matera, Catanzaro și Via Pesaro, el a atras atenția mai multor cluburi din Serie A. Din păcate, o accidentare l-a împiedicat să profite de oportunitatea carierei. De-a lungul timpului, el a fost convocat în toate echipele naționale de juniori ale țării sale.

Noul portar al lui Dinamo și-a schițat autoportretul într-un interviu acordat GSP:

1. „Sunt la Dinamo să ajut echipa, voi face tot ceea ce pot mai bine ca Dinamo să crească. Antrenorul va decide cine va fi titular, eu mă voi pregăti exemplar”

2. „Sunt exploziv, parez penalty-uri, bine, nu trebuie să ajungem mereu la așa ceva!, am un joc bun cu piciorul. Acestea sunt calitățile mele”

3. „Aș vrea să îmbunătățesc diverse detalii ale jocului meu, să dau și mai multă siguranță colegilor. Voi încerca să fac asta în fiecare zi”

4. „Am început ca atacant, dar tata a zis: «Auzi, poate ar fi mai bine dacă ai juca portar! Ca atacant ești predispus la accidentări, trebuie să ai grijă de tine». Eram pe la 10 ani. Ca portar, oricum, trebuie să fii un pic nebun, să fii curajos. Cred că portarii buni sunt aceia care nu gândesc prea mult. Pur și simplu, s-o facă!”

5. „Uneori, îmi place să joc atacant la miuța cu colegii. Mi-ar plăcea să vin la un corner pe final de meci, să lovesc mingea… Știu să lovesc mingea bine și cu capul, și cu piciorul”

6. „Sunt un caracter puternic, un om onest și un bărbat curajos. Părinții m-au învățat să fiu smerit, să am o viață de familie”

7. „Nu sunt adeptul tatuajelor, sunt un tip religios, nu-mi plac. Încerc să mă țin pe calea Coranului. Sunt musulman, respect și Ramadanul. Mai puțin când am meciuri, fiindcă sunt profesionist, trebuie să țin cont de clubul care mă plătește”

8. „Handanovic este un idol pentru mine. Tot sloven, tot din Ljubljana, ca și mine. Nu pot să fiu ca el, e diferit. Îmi place cum atacă mingea, cum joacă cu piciorul, încerc să fac la fel. Mi-a plăcut Oliver Kahn pentru putere, energie, dar ca tehnică Handanovic este numărul 1”

9. „Am văzut multe video-uri cu Dinamo. Când mi s-a spus că am posibilitatea să vin, m-am documentat. Știam că au fani extraordinari, am verificat. «Ce e asta?!» a fost reacția mea când am văzut ce pot. Chiar mi-a plăcut ce face galeria, vreau să simt și eu atmosfera creată de fani”

10. „Când am terminat cu Koper, le-am spus colegilor de acolo că vreau mă merg la o echipă cu fani care să te facă să vibrezi. În Slovenia oamenii sunt mai calmi, eu doresc o atmosferă de luptă. Pentru asta am acceptat oferta lui Dinamo, sunt un tip care se bazează pe emoții puternice. De-abia aștept! Simt că va fi ceva extraordinar, cu oameni mulți, încă de la primul meci„.

Citește și:

Hakim Abdallah crede în mâna destinului: „Jur, m-am uitat la meci, apoi m-a sunat Dinamo!”

Previous Poveste incredibilă cu Hakim Abdallah
Next Ultimele detalii înaintea amicalului de azi

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *