Adevăruri nespuse despre moartea lui Ekeng!


„Cazul Ekeng” a fost studiat și de o echipă de investigație a publicației americane Bleacher Report, care a fost în România și a urmărit anul trecut ceea ce s-a întâmplat după prăbușirea camerunezului pe teren la meciul cu Viitorul (3-3). Astăzi, jurnaliștii au publicat un material amplu despre Patrick, cu titlul „Un vis care a murit pe teren”. Ziariștii au refăcut povestea tragică a lui Ekeng și au cerut părerea unor renumiți cardiologi care au catalogat drept „absurd” raportul autopsiei efectuate la INML în cazul fostului dinamovist.

Un medic român a făcut autopsia la Institutul Național de Medicină Legală din București, iar raportul susține c inima jucătorului a arătat trei anomalii majore: cardiomiopatie hipertrofică, adică mușchiul inimii este îngroșat anormal, non-compactare ventriculară stângă, condiție în care mușchiul inimii este afectat de crăpături la interior, cardiomiopatie aritmogenică ventriculară dreaptă, condiție în care mușchiul inimii este înlocuit de grăsime și țesut cicatricial.

”Raportul autopsiei este absurd”

Fiecare dintre aceste condiții, luată individual, este rară, cu o probabilitate de ocurență de 1 la 500, 1 la 2.000 și, respectiv, 1 la 1.000-5.000. Doctorul Sanjay Sharma, profesor de cardiologie la Londra, spune că este aproape imposibil ca un pacient să aibă toate aceste trei anomalii în același timp. Este profund improbabil ca o persoană cu toate aceste trei probleme să poată performa la un înalt nivel aerobic, așa cum a făcut Ekeng înainte să moară.

„Raportul autopsiei este absurd. Este clar că e făcut de cineva care nu are nicio idee despre ceea ce face”, a declarat Sharma. „Sincer, pare mai degrabă că ei acoperă toate posibilele cauze decât să sugereze o posibilă explicație a morții subite”, a comentat cardiologul american Matt Janik, de la Wilmington Health din Carolina de Nord. INML n-a răspuns la solicitarea de a comenta pe marginea raportului, invocând confidențialitatea medicală. În opinia doctorului Sharma o concluzie rezonabilă este că Ekeng avea probleme ale musculaturii inimii, majoritatea fiind probabil genetice.

Detalii incredibile

Sursa citată a scris despre faptul că lui Ekeng nu i s-au aplicat manevre de resuscitare de la terenul stadionului până la Spitalul Floreasca. Patrick a ajuns la spital după 5 minute trecute de la momentul căderii pe teren, timp în care a pierdut 35% din șansele de supraviețuire, precizează BR. Publicația a oferit și detalii din cadrul anchetei procurorilor. Autoritățile au interceptat o convorbire în care asistentul de pe Ambulanța Puls vorbea cu un membru al familiei lui, înjurând și blestemând referindu-se la comportamentul medicului de pe ambulanță, Elena-Mihaela Duță. Într-o alta, autoritățile au auzit cum Duță însuși spunea cu o voce panicată că bateriile defibrilatorului nu funcționau și că trebuie să acopere acest lucru înainte să ajungă cineva în control! La controlul efectuat ulterior, ambulanța cu care a fost transportat Ekeng la spital a fost singura din cele 15 ale Puls care a avut baterii la difibrilator.

Citește și:

Dinamo, dispusă la negocieri pentru Nemec. Ce jucător are deja ofertă

-->
Previous Programul echipelor U19 ȘI U17
Next Mutu despre Contra: "Mai durează puțin pentru că e greu"

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *