Acuzații grave aduse lui Zăvăleanu


Dinamo este în insolvență de aproape un an de zile, mai exact din iunie 2021. Răzvan Zăvăleanu este cel care gestionează acest proces prin Casa de Insolventa RTZ&Partners SPRL. Pe atunci, era singura soluție pentru ca Dinamo să poată supraviețui în continuare.

Administratorul judiciar nu este la prima experiență fotbalistică. Printre echipele pentru care a mai lucrat se numără și campioana CFR Cluj. Liviu Ganea, fostul atacant al alb-roșilor, a fost unul dintre jucătorii ardelenilor care nu și-au mai primit restanțele salariale.

„A avut grijă să nu luăm nimic”

„Perioada strict fotbalistică a fost una OK. Apoi, ce s-a întâmplat… Nu, nu mi-am luat banii. Păi, domnul Zăvăleanu s-a ocupat de chestia asta. A avut grijă să nu luăm nimic. Nimeni nu mai are la ce să spere.

A fost foarte simplu, după ce am studiat. Ce au făcut? Au băgat echipa în insolvență, au suspendat toate memoriile, pentru că Legea 95 așa spune, și s-a intrat în insolvență. A fost depusă cererea și acceptată de Tribunalul Cluj. Tu ca fotbalist erai salariat la societatea SC CFR 1907 Cluj.

La Tribunal ne-am câștigat dreptul de a primi banii, dar la Curtea de Apel ne-au fost întoarse absolut toate deciziile și ne-au considerat chirografari. Era ca și cum am avea niște creanțe chirografare, iar noi nu suntem angajații clubului”, a declarat Liviu Ganea, potrivit digisport.ro.

Explicația termenului de „chirografar”

Ce sunt chirografarii? În cadrul procesului de insolvență, creditorii chirografari au cele mai mici șanse să își recupereze banii. Deși sunt salariați și ar fi trebuit să aibă creanțele garantate și să își primească banii în cele din urmă, jucătorii au fost trecuți ca chirografari pentru că nu au contracte de muncă, ci contracte de activitate sportivă care nu oferă nicio garanție.

„N-ai ce să mai faci. S-au folosit de chestia asta. Singura chestie prin care ne puteam judeca era Litigiul de Muncă, prin care să demonstrăm că acelea erau contracte de muncă. Noi aveam o convenție civilă, ca să nu se plătească taxe la stat. Cum să faci o convenție civilă unui om care prestează o muncă timp de trei ani zilnic? Era un contract de muncă mascat.

Domnul Zăvăleanu, nu că a fost foarte inteligent sau foarte bun, ci s-a folosit de anumite decizii ale judecătoarelor de la Curtea de Apel de la Cluj. A fost o chestie politică! Eu am vorbit cu avocații care mergeau la Cluj și îmi spuneau din start că merg degeaba, că știu ce se va întâmpla.

Totul s-a întâmplat cu implicare politică. Era o judecătoarea de la Curtea de Apel Cluj renumită, care atunci când avea niște dosare mai grele, le aranja ea ca să fie bine”, a adăugat Liviu Ganea.

Cum poți să spui că eu, ca fotbalist, am o creanță chirografară? Aveam de luat vreo 80.000 de euro. Erau mulți jucători în situația asta. Eu, Vasile Maftei, Laszlo Sepsi, Roberto de Zerbi, foarte mulți. Nu ne-am mai luat banii
Liviu Ganea

Citește și:

Claudiu Târziu către George Simion: ”Jignit”

Previous Stoican, lăudat: ”E de apreciat”
Next Zăvăleanu oferă noi detalii despre posibili investitori

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *