Acționarii, mesaj ferm: ”Nu ni le putem asuma”


Dinamo a intrat într-o nouă perioadă, cu noi acționari, dar nici aceștia nu vor bagă bani într-o gaură fără fund și anunță că este important ca noul plan de reorganizare al clubului să fie aprobat.

”Pe prima poziție în comunicatul pe care l-am dat imediat după ce am făcut această tranzacție se află aprobarea unui nou plan de restructurare în Comitetul Creditorilor. Este firesc într-o societate în insolvență să se întâmple lucrul acesta. În funcție de ce se va întâmpla și cum va arăta acest plan bugetul nostru se va adapta. Altfel sunt niște datorii istorice care sunt mult prea mari pe care nu ni le putem asuma

Vorbim de un plan de 3 ani și jumătate și investiția minimă la care ne gândim este 12 milioane de euro. Vom extinde baza de acționari, acum suntem într-o fază de selecție.” a declarat Eugen Voicu, asociat la firma Red&White.

Dinamo a depus la tribunal, pe 16 martie, un alt plan de reorganizare modificat, cu prelungirea perioadei de implementare, după ce instanța l-a respins în decembrie pe cel propus inițial, motivând că nu respectă legea.

Administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, a convocat adunarea creditorilor SC Dinamo 1948 SA în ziua de 7 aprilie, pentru a fi supus la vot aprobarea noului plan.

„Da, a fost depus un plan de reorganizare modificat nou. Dacă va trece acesta, îl va înlocui pe cel vechi. Se va merge pe «haircut»”, a declarat Vlad Iacob, administrator special al lui Dinamo pentru gsp.ro.

Conform Tabelului definitiv actualizat al creditorilor, creanțele de la masa credală au o valoare de aproximativ 37,3 milioane de lei, aproximativ 7,4 milioane de euro.

Prin noul plan se dorește reducerea acestei sume la aproximativ 2,4 milioane de euro.

Perdanții vor fi creditorii din categoria „chirografari”, care, prin noul plan, nu vor mai fi plătiți deloc la final! Și s-ar face, astfel, o economie de 5 milioane de euro. Dar, probabil, vor mai fi multe procese și piedici judecătorești până la rezolvarea situației.

Citește și:

Un oraș din România, în topul celor mai grozave din lume

Previous Pas important pentru Ovidiu Burcă
Next Țîră este atacantul pe care mizează Burcă azi

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *