A ieșit soarele și în Ștefan cel Mare. Primul semn de revenire


În sfârșit iese soarele și pentru Dinamo, chiar dacă afară este o vreme tare mohorâtă. După o pauză de aproape două luni și jumătate, echipa din Ștefan cel Mare dă un jucător în echipa ideală stabilită de cei de la Liga Profesionistă de Fotbal. El este Diogo Salomao, jucătorul care a adus victoria ”câinilor” printr-un penalty executat perfect în ultimul minut al jocului de la Voluntari.

Echipa ideală a etapei a 14-a în Liga 1 Betano:

PORTAR
Cristian Bălgrădean (FCSB / 30 de ani / 13 jocuri) – A apărat un penalty, al doilea în acest sezon, şi a închis poarta foarte bine la alte câteva ocazii ale adversarilor. Se află la al nouălea sezon pe prima scenă, interval în care a strâns 235 de meciuri.

FUNDAŞI
Andrei Marc (Concordia / 25 de ani / 14 jocuri) – Chiar și fără banderolă, rămâne liderul defensivei ilfovene. Inspirat în intervenții, a oprit multe atacuri adverse.
Bogdan Ţîru (Viitorul / 24 de ani / 13 jocuri) – A condus excelent defensiva constănţenilor, care a bifat al cincilea meci din acest sezon fără gol încasat. Este unul dintre cei mai experimentaţi jucători din lotul dobrogenilor, campion al României în sezonul 2016-2017.
Mario Camora (CFR Cluj / 32 de ani / 12 jocuri) – A contribuit la trei dintre cele cinci goluri marcate de clujeni. Căpitanul ardelenilor a ajuns la 220 de meciuri disputate în principala competiţie internă din România.

MIJLOCAŞI
Lucian Dumitriu (FC Hermannstadt / 26 de ani / 3 jocuri) – A fost cel mai bun jucător de pe teren. A marcat un gol, după o execuţie spectaculoasă, şi a scos penalty-ul în urma căruia s-a stabilit scorul final.
Olimpiu Moruţan (FCSB / 19 ani / 14 jocuri, FOTO-Stânga) – Introdus pe teren la startul reprizei secunde, tânărul mijlocaş şi-a arătat calităţile tehnice deosebite şi a schimbat total jocul roş-albaştrilor. Două goluri, patru pase decisive şi un penalty obţinut sunt realizările acestuia în ediţia curentă.
Alexandru Mateiu (U Craiova / 28 de ani / 13 jocuri) – A controlat mijlocul terenului, contribuind din plin atât la faza defensivă, cât şi cea ofensivă, dintr-un astfel de moment reuşind să şi marcheze primul său gol în campionatul curent.
Diogo Salomao (Dinamo / 30 ani / 14 jocuri) – Golul de trei puncte marcat de portughez a oprit o serie cu meciuri mai puţin reuşite şi ridică moralul echipei înaintea derby-ului cu marea rivală, programat la finalul săptămânii.

ATACANŢI
Ciprian Deac (CFR Cluj / 32 de ani / 6 jocuri) – Revenirea sa după accidentare reprezintă un mare câştig pentru ardeleni, fapt văzut şi în jocul de la Botoşani, unde a marcat un gol şi a oferit o pasă decisivă.
Denis Drăguş (Viitorul / 19 ani / 14 jocuri) – A marcat singurul gol al meciului, victoria fiind foarte importantă pentru dobrogeni, care au rămas la doar patru puncte distanţă de lider. Este un alt jucător de mare viitor produs de Academia Gheorghe Hagi.
Alexandru Mitriţă (U Craiova / 23 de ani / 13 jocuri) – A făcut un nou meci formidabil! Cu un gol şi o pasă decisivă, prinde pentru a cincea oară echipa etapei.

ANTRENORUL ETAPEI
Antonio Conceicao (CFR Cluj / 56 ani) – Clujenii au reuşit cel mai clar succes din acest sezon, după ce au marcat de cinci ori în deplasare, o performanţă pe care nu au mai realizat-o de cinci ani şi jumătate! Portughezul are un merit deosebit în revenirea ardelenilor în fruntea clasamentului.

Citește și:

Cornel Dinu îl mitraliază pe Dică înaintea derby-ului

Previous Cooper o are grea cu o parte dintre fani! Cum a reacționat panamezul
Next Cine cumpără, de fapt, Dinamo de la Negoiță. Se confirmă un plan mai vechi

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *