9 la rând fără succes. Egal rușinos la Oradea


Cupa României e un obiectiv pentru dinamoviști – au spus-o jucătorii lui Burcă după seria de meciuri necâștigătoare din Superligă. În etapa a doua a grupelor, Dinamo a jucat la Oradea, cu FC Bihor, în fața unui stadion plin, în nocturnă.

Pentru a obține primul succes din grupele Cupei României, contra unei echipe de Liga 3, Ovidiu Burcă a ales o formulă apropiată de cea folosită în Liga 2. Doar Golubovic și Abdallah s-au inserat printre oamenii care au readus-o pe Dinamo în primul eșalon. Ghezali le-a dat fiori spectatorilor bihoreni încă din minutul 2. A preluat în careu, însă a trimis peste transversală, din lateral. Dincolo, Chitaș a încins tribunele. A înaintat 30 de metri și a șutat pe jos, fără a-l deranja prea tare pe Golubovic.

Abdallah, din doar 7 metri, n-a putut trimite în plasă mingea trimisă perfect de Iulian Roșu dintr-o lovitură liberă. Jurj, de la 25 de metri, a încercat atenția portarului dinamovist, însă nu a schimbat tabela. Mult mai aproape de gol a fost Chitaș în minutul 24, când a trecut de 3 adversari și a țintit colțul lung. L-a ratat cu vreo 2 metri. Iulian Roșu a încercat să profite de o eroare a gazdelor. A tras din prima, dar Pînzariu a prins.

Golubovic a fost cât pe-aci s-o comită după jumătate de oră de joc. A scăpat, în primă fază, ghiuleaua trimisă de Stan. A revenit și a prins-o apoi. Gunie a vrut să dea golul carierei. A pus călcâiul la o minge venită de pe dreapta, însă balonul s-a dus pe lângă. O finalizare spectaculoasă a încercat și Ahmed Bani, voleul său fiind prins de Pînzariu.

Dinamo a deschis scorul imediat după pauză. Ahmed Bani a bătut foarte bine o lovitură liberă de pe dreapta, Pînzariu a respins greu, însă doar până la Ricci Grigore, care, din două încercări, a împins mingea în plasă. Ghezali a rămas apoi față în față cu portarul gazdelor. A redus inexplicabil din viteză și a fost prins de un adversar, chiar când să tragă la poartă. Orădenii au ajuns la poarta lui Golubovic abia în minutul 71, când Ioviță s-a pus pe lista celor care au șutat pe poartă.

Ghezali l-a certat rău pe Dennis Politic. Acesta din urmă i-a luat mingea din gheată chiar când se pregătea să șuteze pentru 0-2. S-a făcut însă 1-1. Marcatorul dinamovist a devenit pasator pentru Andrei Popa, intrat de mai puțin de 1 minut. Atacantul orădean a prins un voleu splendid, la colțul scurt și a dat tonul bucuriei în tribune. Dennis Politic nu l-a putut învinge pe Pînzariu din 8 metri, goalkeeperul orădenilor respingând cu piciorul. S-a terminat însă 1-1, egal care nu ajută niciuna dintre echipe.

În urma acestui rezultat, Dinamo are 2 puncte în Grupa C a Cupei României, cu 2 mai puține decât Oțelul, FCSB și FCU Craiova. În ultima etapă, roș-albii o vor înfrunta pe Oțelul, pe 6 decembrie. În campionat, băieții lui Burcă vor evolua luni tot la Oradea, cu UTA lui Mircea Rednic. Arădenii nu pot juca acasă, deoarece pe stadionul lor se schimbă gazonul.

 

FC BIHOR ORADEA – DINAMO 1-1

FC Bihor: Pînzariu – Jurj (87 Moga), Bactăr, Stan, Ioviță (81 Militaru) – Vasile, Gunie, Calugher (81 Andrei Popa) – Ban (69 Cherman), Sorian, Chitaș (69 Stoian).

Dinamo: Golubovic – David Irimia (67 Costin), Giafer, Patriche, Grigore – Bena (75 Larrucea), Iglesias (54 Neluț Roșu), Iulian Roșu (75 Dragoș Irimia) – A. Bani, Abdallah (67 Politic), Ghezali.

Foto: captură digisport.ro

Citește și

Carmen Tănase și-a motivat o alegere: ”Dumneavoastră, bărbații, sunteți niște ”animale” ciudate”

 

 

Previous Burcă, răspuns despre demisie: ”Nu mă abat”
Next Le-au dat bătUTA. Dinamo, tot la vale

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *