6 din 6! Victorie cu Belarus, emoții pe final


Episodul 2 din serialul „România în drum spre Euro 2024” s-a jucat pe Arena Națională, contra Belarusului. După 2-0 în Andorra, băieții lui Edi Iordănescu au câștigat și azi, scor 2-1, în fața a aproape 30.000 de fani prezenți pe stadion.

România prinde viteză în preliminariile Campionatului European din Germania, de peste 2 ani. Față de meciul din Andorra, selecționerul a făcut câteva schimbări. În primul 11 au apărut Manea, Opruț, Băluță, în locul lui Sorescu, Rațiu și Olaru. Primul sfert de oră nu a adus nimic notabil, însă în minutul 17 stadionul a explodat de bucurie. Nicolae Stanciu a bătut perfect o lovitură liberă de pe stânga și l-a executat pe Plotnikov pentru 1-0. După doar 60 de secunde, Alibec a țintit colțul lung, cu un șut din careu, însă portarul din Belarus a deturnat mingea în corner.

S-a făcut 2-0 la faza următoare. Răzvan Marin a centrat perfect, iar Burcă a împins mingea în plasă, din plonjon, cu exteriorul, de lângă un adversar. Dennis Man a fost la o palmă de 3-0. A sărit excelent, flancat de 2 fundași, însă a reușit să trimită mingea spre poartă. Singurul lucru negativ al primei părți a fost accidentarea lui Băluță. Acesta a fost înlocuit cu 4 minute înainte de pauză de Cicâldău.

Ionuț Radu i-a ajutat pe oaspeți să aibă o ocazie mare, chiar în minutul 46. Nu a reușit să țină în joc o minge trimisă involuntar de un coleg, aceasta a ajuns la Yablonski, care nu a putut s-o trimită în plasă. Alibec nu s-a lipit la gol nici în minutul 58. La o fază prelungită de atac, a șutat năprasnic, însă transversala l-a salvat pe Plotnikov. Oaspeții au fost periculoși prin Bakhar, care a reușit un voleu din 6 metri, însă mingea a fost pe direcția lui Ionuț Radu.

Intrat la mijlocul părții secunde, Dobre a șutat puternic din careul mare, fără a schimba însă tabela. Dincolo, Tănase l-a pus pe contraatac pe Morozov. Atacantul oaspeților a încercat fără succes un șut de la 16 metri. Finalul de meci s-a complicat puțin și emoțiile au apărut pe teren și în tribune. Morozov l-a lobat perfect pe Ionuț Radu pentru 2-1, în minutul 87. Golul a fost validat după verificarea VAR.

Cu acest rezultat, România a ajuns la 6 puncte din 6 posibile. În celelalte meciuri din grupă, Elveția – Israel 3-0 și Kosovo – Andorra 1-1. Etapa viitoare, pe 16 iunie, România va juca în Kosovo, Belarus va primi Israelul, iar Elveția se va deplasa în Andorra.

ROMÂNIA: I. Radu – Cr. Manea, Drăgușin, Burcă, Opruț – R.Marin, T. Băluță (41 Cicâldău), N.Stanciu (77 M. Marin) – Moruțan (65 Dobre), Alibec (77 Tănase), Man (65 Octavian Popescu).

BELARUS: Plotnikov – Bykov, Volkov, Khadarkevich, Malkevich – Kovalev (85 Grechikho), Selyava, Yablonski (65 Klimovich), Ebong – Bakhar (77 Morozov), Khvaschinski (46 Yuzepchuk).

Foto: GSP

Citește și

A adus Barcelona la București și anunță că poate ajuta Dinamo în anumite condiții: ”Pot să susțin”

 

 

 

Previous SOLD OUT ”Ca pâinea caldă”
Next Mircea Rednic: ”Trebuie să credem”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *