5 milioane de euro din paradisurile fiscale direcționate spre Dinamo


Numele lui Ionuț Negoiță, fost patron la Dinamo, și al fratelui său, Robert Negoiță, primarul sectorului 3, apar în „Pandora Papers”.

Rise Project a intrat în posesia unor documente din “Pandora Papers” conform cărora, companiile off-shore în care ar fi fost implicați frații Negoiță au beneficiat de fonduri publice de la Primăria Sectorului 3.

În documentele publicate din “Pandora Papers”, Robert Negoiţă apare ca “beneficiar nedeclarat” la două firme din Insulele Virgine Britanice, unele care nu ar fi fost implicate în afaceri cu fonduri publice pe teritoriul României.

Conform Rise Project, firmele Blue Bliss Consultants şi Maxday Holdings ar fi direcţionat nu mai puţin de 5 milioane de euro către Dinamo. Este o sumă uriaşă pentru un club care se luptă cu probleme financiare de mai bine 7 ani.

15 offshore-uri legate prin documente din Pandora Papers de fraţii Negoiţă deţin părţi sociale în peste 20 de companii din România. Procurorii adună probe prin care vor să demonstreze că fraţii Negoiţă au creat aceste companii off-shore.

La scurt timp după apariția acestor informații, unul dintre cei vizați, Robert Negoiță, a avut o primă reacție. Întrebat despre firmele offshore din Insulele Virgine Britanice, primarul Sectorului 3 a fost extrem de scurt: ”Nu am nicio legătură cu asta”, a spus politicianul, pentru cei de la Rise Project.

„Eu am plătit 5 milioane de euro să cumpăr acţiunile, am mai plătit vreo 7-8 să salvez clubul. Am mai trecut şi printr-o insolvenţă, pentru că apăreau lucruri peste noapte. Era mai greu să fac şi investiţii, în aceste condiţii”, a spus Negoiţă în urmă cu mai mult timp.

Citește și:

Interviu cu primarul Iașului despre pelerinajul la Sfânta Parascheva: ”Nu s-a pus problema”

-->
Previous Dinamo îl va da în judecată pe Pablo Cortacero
Next Jucătorul care l-a convins pe Rednic să-l semneze

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *