Un eșec în cel mai frumos meci al campionatului


”Câinii” n-au putut să ia nici măcar un egal cu ieșenii care tocmai obținuseră 1-1 din deplasarea pe Național Arena pentru meciul cu FCSB. A fost una dintre cele mai frumoase partide ale campionatului! Iar Dinamo a pierdut-o la ultima fază, după golul decisiv al lui Jo Santos, minutul 90+4, după erorile în lanț ale lui Katsikas și Hanca.

Dinamo a început meciul aseară cu Poli Iași de la 1-0. La prima acțiune, Adam Nemec și-a adus aminte de bucuria golului, înscriind spectaculos cu capul, pe spate, dintre doi apărători. Era minutul 9, însă Cosmin Contra și ”câinii” nu aveau de ce să fie liniștiți. Moldovenii au atacat în zona lui Katsikas, cel ce l-a înlocuit pe Filip suspendat, și-au avut două ocazii uriașe. La una, Nedelcearu a blocat magistral din fața lui Andrei Cristea.

După ce a trecut iureșul gazdelor și s-a mai liniștit și arbitrul Sebastian Colțescu cu cartonașele galbene pe care le-a împărțit cu prea mare dărnicie, Dinamo a avut două situații de a face 2-0. Albin l-a găsit foarte bine pe Anton, cel ce centrase perfect la gol, doar că Paul a tras mult peste. Apoi, decarul echipei s-a încurcat chiar când să împingă în plasă mingea centrată de Nemec, uruguayanul oferind doar o ratare uriașă. Nemec a mai avut o reluare cu capul în forță, tot pe spate. Contra l-a trimis pe Hanca, în premieră căpitan, sâ-l ajute pe Katsikas, simțind că ieșenii mănâncă o pâine bună pe partea grecului, iar mutarea a dat roade.

Hanca a făcut schimb apoi cu Bumba, intrat în locul lui Salomao, în minutul 62. Iar Claudiu ar fi putut reuși un gol magistral, șut înșelător din întoarcere, la câteva secunde după ce a intrat. Costache l-a înlocuit pe Albin în minutul 67, sud-americanul fiind mai activ și mai periculos decât în precedentele întâlniri. Jo Santos (68) i-a iertat pe dinamoviști de un gol după o fază fixă.

Nedecearu a luat al doilea cartonaș galben și a fost eliminat în minutul 74. S-a instalat panica în apărarea dinamovistă, dar Penedo, cum-necum, a scos de două ori în situații limită. Iar Contra a schimbat linia apărării în ultimul sfert de ceas: Hanca fundaș central, Marici și Katsikas stoperi, Romera fundaș stânga! Dinamo n-a mai rezistat forcingului ieșenilor, iar ugandezul Kizito (80) a egalat, 1-1. Omul în minus s-a văzut, iar Bădic a ratat uluitor. S-a restabilizat echilibrul numeric în minutul 85, Qaka fiind și el eliminat.

Poli Iași: Kelava – Almeida, Frăsinescu, Cioinac, Bădic – Qaka, Chelaru – Pedro Mendes, Platini, Sin – A. Cristea (cp)
Rezerve: Koselev, D. Spătaru, Luwaga, Moisi, Panțîru, Joalisson, Ștefănescu
Antrenor: Flavius Stoican.

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Marici, Katsikas – P. Anton, Mahlangu – Hanca, Albin, Salomao – Nemec
Rezerve: Brănescu, Costache, Rivaldinho, Bumba, Bawab, Dudea, I. Șerban
Antrenor: Cosmin Contra

-->
Previous Katsikas, fundaș stânga la Iași
Next Stoican: ”Fotbalul te răsplătește când îl joci”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *