3 aprilie, zi importantă la Dinamo


Dinamo are în continuare probleme financiare chiar dacă are noi acționari majoritari. Lucrurile sunt în continuare complicate și este foarte important ca noul plan de reorganizare să fie aprobat. Dar până atunci mai sunt și alte hopuri.

Aprilie este luna capitală pentru clubul Dinamo. Pe data de 3, la Tribunalul București, este programat un nou termen în procesul de reorganizare judiciară, pe 7 va fi votat, în cadrul Adunării Generale a Creditorilor, ultimul plan de reorganizare propus de RTZ & Partners SPRL, iar pe 26 se poate judeca apelul formulat de administratorul judiciar în cazul respingerii planului din Decembrie.

Astfel, APCH a informat, în scris, RTZ, că are o înțelegere cu acționarul majoritar, prin care a solicitat ca una dintre creanțele deținute la masa credală a SC Dinamo 1948 SA, cea de la categoria „Creanțelor beneficiare ale unor cauze de preferință”, să fie achitată după terminarea insolvenței. Este vorba de o sumă care ușurează insolvența cu 5,8 milioane lei.

37.268.955 lei este suma datoriilor înscrise la masa credală a SC Dinamo 1948 SA
24. 956.076 lei (aproximativ 5 milioane euro) reprezintă creanța totală înscrisă la categoria chirografari, categoria defavorizată conform noului plan
A doua mișcare este legată tot de noul acționar majoritar, care și-a asumat, de data asta în fața administratorului judiciar că, în cazul în care noul plan, al treilea, este aprobat de instanță, să achite, în termen de 30 de zile de la validare, creanțele de la categoriile „salariați” și bugetari”. În total este vorba de 1,1 milioane lei.

ProSport a mai aflat un detaliu de culise din construcția noului plan. În aceste condiții, Red&White, la braț cu APCH, adică acționarii care au, împreună, peste 90 la sută din cota socială a clubului, ar trebui să sprijine bugetul reorganizării cu 10.000.000 euro. Este vorba de o estimare pe care se bazează planul de reorganizare, pe lângă alte surse de venit uzuale pentru un club de fotbal, transferuri de jucători, drepturi tv, publicitate, vânzare de bilete și abonamente, etc, toate având un parg de nici 10 la sută din aportul acționarilor, cel care se întinde, teroretic, până la finalul lui 2025!

În primele sale ieșiri în media după ce „R&W” a cumpărat acțiunile de la Lotus, Eugen Voicu a transmis, cu subiect și predicat, pentru Ziarul Financiar:

Vorbim de un plan pe 3 ani și jumătate, investiția minimă este de 12 milioane de euro. O să extindem baza de acționari, suntem în faza de selecție”.

Până atunci, emoțiile se mută în sala de tribunal, pe 3 aprilie, atunci când a fost fixat un nou termen în procesul de insolvență al SC Dinamo 1948 SA. Cum mai multe persoane juridice și fizice pun presiune, prin amenințarea cererilor de faliment pentru creanțele curente, este vorba de datoriile iscate după intrarea în reorganizarea judiciară, ședința se anunță una cu o încărcătură serioasă.

26 aprilie, ziua apelului formulat de RTZ, licența trebuie achitată până la finalul lunii
Ultima bornă a lunii în acest front al instanțelor este data de 26 aprilie, când, dacă Zăvăleanu&co nu își retrag acțiunea, se va judeca apelul formulat de RTZ, după ce judecătorul sindic a respins, în luna decembrie, al doilea plan de reorganizare. Este vorba de cel contestat de Dorin Șerdean, Cornel Țălnar și Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (Dinamo – Badea) după ce RTZ a stipulat transformarea creanțelor deținute de acționarul Asociația Peluza Cătălin Hîldan în acțiuni și, astfel, diminuarea cotei sociale a celorlalți acționari.

Peste toate mai rămâne și problema licenței pentru sezonul viitor. Pe lângă sarcinile sportive și de infrastructură, noua conducere trebuie să închidă și anumite datorii pentru a putea fi sigur că poate evolua în Superliga, în cazul în care echipa promovează sau chiar în eșalonul secund. Aici intră de banii restanți până la 1 Ianuarie 2023, sume care trebuie achitate până la finalul lui aprilie, scrie prosport.ro.

Citește și:

Sărbătoare la Dinamo! Au luat titlul

Previous Sărbătoare la Dinamo! Au luat titlul
Next Armada spaniolă de la Dinamo a cucerit Dejul

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *